vandskuring indendørs

Vandskuring indendørs

Har du en eller flere indendørs murstensvægge, som du gerne vil have finpudset? Så kan det muligvis være interessant for dig at overveje indendørs vandskuring af de pågældende vægge.

Her i artiklen dykker vi lidt dybere ned i det med at koble vandskuring med indendørs vægge. Vi kigger på, hvornår det kan være den rigtige løsning, hvad du kan forvente at skulle betale for arbejdet, om du kan gøre det selv og meget mere.

Med andre ord, så er du kommet til det helt rette sted, hvis du bare er det mindste interesseret i indendørs vandskuring. Så der er vist ikke meget andet at sige end god læselyst!

Er vandskuring af indendørs vægge en god idé?

Hvis du har en indendørs murstensvæg, som efterhånden ser lidt slidt ud eller som ikke har det udtryk, som du gerne vil have, så kan vandskuring være løsningen. Som du måske ved er det nemlig en teknik, der giver murstenene et mere faded og ensartet udtryk, så de enkelte sten ikke fremstår lige så tydeligt. Man beholder dog stadig murstenenes struktur.

Teknikken udføres som regel på ydersiden af et hus, men der er som sådan intet i vejen for at udføre vandskuring indendørs. Det er dog vigtigt, at man er bekendt med de konsekvenser, der er ved vandskuring. De er ikke alvorlige, hvis blot man er bevidst om dem på forhånd og har taget sin beslutning med den viden.

Vandskuring er først og fremmest ikke noget, man bare lige fjerner igen. Det er faktisk tæt på umuligt, hvis ikke hele væggen skal væltes og bygges op på ny. Så når først man har taget beslutningen, får man ikke den rå murstensvæg tilbage.

Derudover er pudset på en vandskuret væg som udgangspunkt ret porøst. Det betyder, at et hårdt slag eller lignende kan få det til at smuldre, hvilket til tider kan være upraktisk indenfor.

Vandskuring indendørs pris: Hvad koster det?

Som en del af din beslutningsproces omkring, hvorvidt den skal stå på indendørs vandskuring eller ej, er prisen naturligvis en vigtig faktor. Man siger som regel, at det koster et sted mellem 300 kroner og 500 kroner pr. kvadratmeter, når man vil have gennemført en vandskuring indendørs.

Prisen afhænger naturligvis af de enkelte omstændigheder, og her er det især tilgængeligheden for den overflade, der skal vandskures, der spiller ind. Er det blot tale om en frit tilgængelig væg i et rum med almindelig loftshøjde er kvadratmeterprisen typisk til den lave side.

Er der omvendt tale om en mere svært tilgængelig væg; eksempelvis bag en brændeovn eller i et rum, hvor der skal vandskures i flere meters højde (eksempelvis helt op til kip eller i et højloftet lokale), vil prisen pr. kvadratmeter naturligvis være højere.

Andre læste: Vandskuring af hus

Få en konkret pris: Indhent gratis og uforpligtende tilbud

Ovenstående er blot tommelfingerregler, som gør det muligt for dig selv at regne en estimeret pris for at få en murer til at vandskure indendørs. Hvis du gerne vil have noget mere konkret at gå efter, så er der heldigvis også mulighed for det.

3byggetilbud.dk kan du indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på at få vandskuret den eller de vægge, som du har indenfor. Du skal blot sørge for at beskrive opgaven så grundigt som muligt (gerne med tilhørende billeder), og så får du tilsendt de bedste tilbud på opgaven.

Fordi det er både gratis og uforpligtende, er der ingen grund til ikke at gøre det. Du får ikke bare én, men hele tre konkrete bud på, hvad opgaven skal koste, og så kan du tage din beslutning baseret på dette meget oplyste grundlag.

Og hvis det viser sig, at det er uden for dit budget eller at du vil gå en anden vej, så er der ingen skade sket. Du er som sagt ikke forpligtet til noget, og du har ikke betalt for tjenesten, og er derfor ikke værre stillet.

Uanset om du bruger en tjeneste eller indhenter tilbuddene manuelt, så er det en proces, vi altid anbefaler at gennemføre, når man skal hyre en håndværker til et projekt.

Indendørs vandskuring med farve er en mulighed

De fleste tænker på grå mørtel, når de hører ordet vandskuring. Men indendørs vandskuring behøver ikke at resultere i en grå væg; selvom det aboslut også kan være en flot løsning i mange hjem.

Hvis du er mere til farver, så er det dog en mulighed. Man kan nemlig købe farvet mørtel, som i så fald skal bruges til vandskuringen i stedet for den almindelige grå mørtel. Typisk vil den farvede variant være en smule dyrere, men det kan være pengene værd, hvis du går efter et helt bestemt udtryk.

Mørtel til brug ved indendørs vandskuring med farve kommer typisk kun i nogle forudbestemte standardfarver. Har du derfor et helt bestemt krav til, hvilken farve væggen skal have, så kan vi glæde dig med, at det typisk også vil være muligt at male væggen efter vandskuringen er gennemført.

Gør det selv: Det kan lade sig gøre

Det er ikke unormalt at overveje, hvorvidt man kan gøre arbejdet selv i stedet for at hyre en håndværker til det. I nogle situationer giver det god mening, mens det i andre ofte vil være investeringen værd.

I forhold til indendørs vandskuring er det faktisk en disciplin, som man typisk godt ville kunne kaste sig ud i selv. Man skal dog være opmærksom på, at det endelige resultat både er permanent og ofte meget tydeligt. Derfor kan en professionel murer være investeringen værd, hvis man gerne vil være sikker på, at man bliver tilfreds med det endelige udtryk.

Andre læste: Vandskuring af vægge
Få 3 uforpligtende tilbud på din byggeopgave

Nemt, hurtigt og gratis - Håndværkere i hele landet