vandskuring af væg

Vandskuring af væg

Overvejer du en vandskuring af en eller flere vægge, men er du ikke helt sikker på, om det er det rette valg for dig? Så er du kommet til det helt rette sted, for her i artiklen er det lige netop vandskuring af væg, der er det helt store emne.

Henover de kommende afsnit vil du kunne blive klogere på, hvornår vandskuring af en væg er det rette valg, hvad du kan regne med, at det koster, og hvad du skal være opmærksom på. Undervejs komme vi også med gode tips og tricks til, hvordan du kommer bedst i mål med dit vandskuringsprojekt.

Vi kommer hurtigt ind på, hvad vandskuring er for noget, men hvis du vil vide mere om det kan du læse med på vores side, der beskæftiger sig med teknikken i mere generelle begreber. Uanset om du bliver her på siden, eller om du starter med introduktionen til vandskuring, vil vi gerne ønske dig god læselyst.

Vandskuring af indendørs og udendørs vægge

Det er efterhånden blevet meget populært at benytte sig af vandskuring på både indendørs og udendørs vægge, når det er tid til, at der skal ske noget nyt. En vandskuring kan nemlig være med til at give et helt nyt look til en murstensmur.

Traditionelt set har vandskuring primært været benyttet til gamle vægge af mursten, men i dag bliver det brugt i diverse situationer; uanset alderen på væggen. Det skyldes simpelthen, at der er mange, der er fuldstændig forelskede i det udtryk, som en vandskuret væg får; uanset om det så er indendørs eller udendørs.

Mange tror samtidig fejlagtigt, at vandskuring er forbeholdt husets ydervægge. Men det er heldigvis ikke sandt. Der er intet i vejen for, at man vandskurer en indendørs væg, hvis blot man er opmærksom på de styrker og svagheder, der er forbundet dermed. Det kan du heldigvis læse meget mere om i vores artikel, der omhandler lige netop indendørs vandskuring.

Vandskuring af væg

Hvornår er en finpudsning det rette valg?

Vandskuring er en teknik, der bruges til finpudsning af en væg. Der er flere forskellige teknikker, som vi ikke vil bruge megen tid på her. Vi kan blot fortælle, at de overordnet set giver det samme resultat; der er blot lidt forskel på, hvor meget der dækkes for væggens og murstenenes oprindelige struktur. De er dog alle kendetegnet ved, at man fortsat kan se strukturen inde bag ved pudset.

Det vil sige, at finpudsning er det rette valg, når du gerne vil bibeholde det udtryk og den struktur som mursten giver – uden at du har lyst til at have de rå mursten eksponeret. Det kan eksempelvis være fordi du ikke er så meget til at have rå mursten indendørs eller udendørs, men det kan også være noget mere praktisk; eksempelvis, at væggen og fugerne er ved at være så gammel at se på, at en forsegling med puds ville være en udmærket idé.

Andre læste: Vandskuring indendørs

Pris for vandskuring af væg: Hvad koster det?

Når du står og skal have gennemført en vandskuring af din væg, er det generelt set en udmærket idé at hyre en professionel til at gøre det. Det giver det bedste resultat, og du har en, som du kan klage til, hvis der er noget, der går galt.

Det er naturligvis ikke gratis at hyre en murer ind til at løse opgaven, men det er heller ikke så dyrt, som man måske kunne frygte. En tommelfingerregel for at regne en pris på vandskuring af væg er, at regne med mellem 300 kroner og 500 kroner pr. kvadratmeter.

Hvorvidt kvadratmeterprisen befinder sig i den høje eller lave ende af skalaen vil typisk afhænge af, hvor besværlig opgaven er at udføre. Skal du eksempelvis have udført en vandskuring af en udendørs væg, der måler 6 meter i højden (eksempelvis et fleretagershus), vil prisen typisk være højere end, hvis der er tale om en væg, hvor arbejdet kan klares fra jorden af.

Vandskuring af væg

Indhent tilbud og få en konkret pris på opgaven

Ovenstående er en ret god indikator for, hvor meget du kommer til at betale for vandskuring af en væg – uanset om den så er udendørs eller indendørs. Hvis blot du sørger for at tage højde for de udfordringer, som en murer måtte møde i forbindelse med opgaven.

Men det er ikke det samme som en konkret pris på, hvad opgaven ville koste at få udført. Heldigvis er det noget, der er ret nemt at tilegne sig. Der findes nemlig i dag flere tjenester, som giver dig muligheden for at beskrive en opgave, hvorefter de automatisk indhenter tilbud fra en række forskellige murere i dit lokalområde.

En af de tjenester er 3byggetilbud.dk, men du kan naturligvis bruge en af de andre mange muligheder, der findes derude – eller du kan vælge at indhente tilbuddene manuelt. Uanset hvilken vej du går, så vil du ofte relativt hurtigt modtage et konkret tilbud på opgaven, som du efterfølgende kan basere din beslutning på.

Det er naturligvis både gratis og uforpligtende, hvilket betyder, at det eneste det koster dig er din tid – og det er heldigvis ikke meget af den. Du bliver altså ikke forpligtet til noget som helst, og behøver således ikke at acceptere et eneste af tilbuddene, hvis ikke du har lyst.

Spar penge på dit næste murerarbejde - via 4 enkelte trin ⬇

Vandskuring af gammel mur: Hvad skal du være opmærksom på?

Når man taler vandskuring af en væg, så er der ofte tale om en ældre mur, som efterhånden er begyndt at se lidt slidt ud. Det kan være en god og relativ billige måde at pifte væggen lidt op igen, og samtidig give den et forseglende lag, der kan beskytte den en smule.

Det er dog vigtigt, at man ikke bare vandskurer en gammel mur uden først lige at tjekke den for skader. Både mursten og fuger skal undersøges, for at sikre, at der ikke er problemer med dem. Det gælder især, hvis der er tale om en udvendig væg, da disse ikke-reparerede skader kan udgøre en risiko for fugt og andre problemer.

Når først væggen er blevet undersøgt og eventuelle skader udbedret, vil man kunne udføre sin vandskuring og dermed få et nyt og mere moderne udtryk.

Andre læste: Alt om vandskuring
Få 3 uforpligtende tilbud på din byggeopgave

Nemt, hurtigt og gratis - Håndværkere i hele landet