vandskuring af hus

Vandskuring af hus

Vandskuring af hus er et meget populært tiltag blandt husejere, der gerne vil ændre udtrykket på deres murstenshus af den ene eller anden årsag. Men hvad koster det, hvornår giver det mening at gøre, kan man gøre det selv og hvad skal man være opmærksom på?

Alt dette og mere giver vi dig svar på her i artiklen, hvor du også kan se frem til en masse gode råd omkring hvordan du får vandskuret dit hus til en ekstra god pris, eller hvordan du kan udføre arbejdet selv.

Så hvis vandskuring af hus er noget, du overvejer, er du kommet til det helt rette sted, hvor du forhåbentligt kan blive blevet klogere på alt du skal vide. Hvis du gerne vil have en basisintroduktion til vandskuring, kan du også læse vores mere generelle artikel om pudsningsteknikken.

Hvornår giver det mening at gennemføre vandskuring af et hus?

Vandskuring af hus vil typisk give mening at gennemføre, når husets mursten og fuger begynder at se slidte og sløje ud. En vandskuring vil dække langt de fleste uskønheder, og dermed sikre, at huset får et lidt mere friskt udtryk.

Mange vælger også at vandskure deres hus, fordi de bedre kan lide det udseende, som huset får, når det er vandskuret, end det udtryk, som de rene og mursten giver. Det er naturligvis en smagssag, men hvis du er til det pudsede look, kan en vandskuring være et oplagt valg.

Har man haft murbier og har man fået dem fjernet, kan man med fordel også overveje at vandskure sit hus. Vandskuringen forsegler muren og dermed også murbiernes indgang dertil. Det er således en god måde, hvorpå man kan undgå at skulle bekymre sig om murbier fremadrettet også.

Der er generelt mange gode grunde til at få vandskuret sit hus, men det skal primært være drevet af, hvorvidt man kan lide det udtryk, som huset får efter, at arbejdet er udført. Tag derfor gerne rundt og kig på andre huse, der er blevet vandskuret, og se om det er noget, som du vil være tilfreds med på dit hus.

Vandskuring af hus

Pris for vandskuring af hus: Hvad koster det?

Vandskuring af hus koster som udgangspunkt mellem 300 kroner og 500 kroner pr. kvadratmeter. Her taler vi naturligvis om antal kvadratmeter overflade, der skal vandskures. Lad os for eksemplets skyld tage et hus med en omkreds

på 50 meter og en mur, der måler 2 meter i højden. Her er der 100 kvadratmeter, der skal vandskures, og det betyder, at prisen sandsynligvis bliver et sted mellem 30.000 kroner og 50.000 kroner.

I ovenstående tilfælde vil den endelige pris nok være tættere på de 30.000 kroner, eftersom muren ikke er så høj. Bor du dog i et hus med flere etager, vil kvadratmeterprisen typisk være højere. Årsagen er sådan set meget simpel; det er sværere at komme til for murerne.

Det er nemlig lige netop opgavens besværlighed, der primært er bestemmende for, om man kan få arbejdet udført til en høj eller lav kvadratmeterpris. Jo flere udfordringer der er forbundet med at udføre et godt stykke arbejde, jo dyrere vil det typisk være.

Andre læste: Vandskuring af vægge

Indhent tilbud og få den bedste aftale på plads

Vi kan naturligvis alle prøve at gætte os til, hvor let eller svært det er at vandskure vores eget hus, men det bliver vist aldrig mere end gætværk. Det kan være en god måde at få en prisidé på, men hvis du vil have noget konkret at tage din beslutning ud fra, er der andre og mere pålidelige metoder.

Det er sådan, at internettet har gjort det muligt for os at indhente tilbud fra mange forskellige murere (og andre håndværkere) på én gang. Det anbefaler vi, at du gør via 3byggetilbud.dk, hvor du kan få gratis og uforpligtende tilbud på vandskuring af dit hus.

Fordi tjenesten er nem at bruge og fordi det både er gratis og uforpligtende at benytte den, er der vitterligt ingen grund til ikke at gøre det. Her får du nemlig tre konkrete priser på, hvad det skal koste at få vandskuret dit hus. Det bliver ikke meget nemmere end det.

Vandskuring af hus med farve: Det behøver ikke at være gråt

De fleste huse, der bliver vandskuret, er som udgangspunkt grå. Men sådan behøver det ikke at være. Der er nemlig rig mulighed for at få lavet vandskuring med farve – og det er faktisk også relativt enkelt.

Forskellen ligger i, hvilken type mørtel man benytter til opgaven. Der er mulighed for at købe farvet mørtel i en række standardfarver, som kan bruges i stedet for den mest almindelige grå mørtel.

Man skal givetvis påregne en merpris, hvis man ønsker vandskuring med farve, men hvis alternativet er, at man enten ikke er tilfreds med det endelige udtryk eller man bagefter skal ud og investere i maling, så er pengene godt givet ud.

Sørg for at udbedre skader forud for vandskuringen

Mursten holder generelt set ret godt, men vi kommer ikke udenom, at både fuger og mursten kan gå i stykker. Stenene kan revne og fugerne kan smuldre; begge ting kan være særdeles problematiske, da det kan give fugtproblemer.

Det er vigtigt, at man sørger for at få repareret sådanne skader inden, at man påbegynder arbejdet med vandskuring af huset. For når først vandskuringen er gennemført, kommer man ikke bare lige ind og reparere de skader, som der måtte være i murværket – og det kommer man altså til at fortryde.

Sørg derfor for at få en murer til at gennemgå husets ydre murværk inden vandskuringen påbegyndes. Det er det sikreste valg.

Andre læste: Vandskuring indendørs
Få 3 uforpligtende tilbud på din byggeopgave

Nemt, hurtigt og gratis - Håndværkere i hele landet